ماس‌وال (Moss Wall) یک نوع دیوار است، که با حضور شگفت‌انگیز خزه، زیبایی و احیایی ویژه را به فضاهای داخلی می‌بخشد. این نوع دیوار، اغلب ساختاری ساده و بی‌روح را به یک فضای جذاب و پرانرژی تبدیل می‌کند. از این رو به آن به عنوان نسل جدیدی از دیوارهای سبز نیز اشاره می‌شود. این نوع طراحی دیوارخزه ای به نام “ماس وال”، از ترکیب خزه‌های حفظ شده یا زنده و گیاهان فیکس شده یا حتی ترکیبی از هر دو، ایجاد می‌شود.

ماس وال چیست؟

ماس وال، از ترکیب گیاهان فیکس شده بر روی پنل، خزه‌های تثبیت شده و چوب آبنوس ساخته شده است. خزه، یک نوع گیاه است، که در مناطق مرطوب رشد می‌کند. این گونه گیاهان برخلاف سایر گیاهان، به ریشه و ساقه سنتی معروف نیستند و به جای آن، کرک‌های ریزوئیدی به عنوان جایگزینی بر ریشه شان عمل می‌کنند. خزه‌ها در طراحی محیط‌های مورد استفاده خود، مثل ماس وال، به صورت ثابت شده برای تثبیت استفاده می‌شوند. همچنین، استفاده از این دیزاین در طراحی ویلای‌های مدرن امروزه بسیار رایج است.

اجرای ماس وال یا دیوار خزه ای

تاثیر دیوار سبز بر روحیه افراد: 

زندگی شهرنشینی، فاصله زیادی بین انسان و طبیعت ایجاد کرده است که تاثیرات منفی آن بر جسم، روح و روان افراد قابل مشاهده است. به همین دلیل توصیه می‌شود که با استفاده از گیاهان طبیعی در دکوراسیون داخلی، مرز بین انسان و طبیعت را کاهش داده و ارتباط نزدیک تری بین این دو ایجاد کرد.

با حضور باغ عمودی یا دیوار سبز، فضای داخلی خود را به یک محیط آرام و دلپذیر تبدیل کنید. این دیوارهایی که با گیاهان پوشیده می‌شوند، به شما امکان می‌دهند تا از استرس کمتری برخوردار شوید و احساس رضایت و آرامش بیشتری داشته باشید. علاوه بر این، حضور یک ماس وال یا دیوار خزه ای به طراحی داخلی شما زیبایی و جذابیت بیشتری بخشیده و تازگی به فضا اضافه می‌کند.

طرز ساخت ماس وال

برای ساخت دیوار خزه‌ای، ابتدا خزه‌ها را با استفاده از چسب‌های خمیری یا چسب حرارتی مخصوص روی یک پنل ثابت یا متحرک می‌چسبانند. در طراحی ماس وال، از روش‌های خاصی جهت مانع شدن از رشد و تغییر رنگ خزه‌ها استفاده می‌شود و این خزه‌ها طی فرآیندی به خزه‌های تثبیت شده تبدیل می‌شوند.

ماس وال یا دیوار خزه ای

ماس وال در چه فضاهایی استفاده می شود ؟

استفاده از دیوار خزه‌ای می‌تواند، به طراحی فضاهای مختلف جذابیت بخشیده و از زیبایی آن لذت برده شود. این موضوع در واقع به خلاقیت و ذوق طراح بستگی دارد. از ماس وال در دیزاین داخلی دفتر‌کار، محیط اداری، لابی هتل، دکوراسیون رستوران، فضاهای مسکونی و تجاری و غیره می‌توان استفاده کرد.

مثلا می‌توانید با استفاده از قاب‌ها، لوگوی شرکت خود را در طراحی فضای اداری قرار داده و آن را با گل‌های زینتی یا دیگر تزیینات متناسب کنید. همچنین، در فضاهای مختلف مانند نشیمنی خانه، راهروها، یا ورودی می‌توانید با قرار دادن گل‌ها و دیگر تزیینات، محیطی شاداب و دل‌انگیز ایجاد کنید.

گیاهان خزه نیاز به نور کمتر دارند و نور زیاد و مستقیم ممکن است باعث کاهش عمر آن‌ها شود. بنابراین، در نظر داشته باشید که به دیواری که قصد اجرای ماس وال با گیاهان خزه روی آن را دارید، توجه کنید. استفاده از قاب‌های چوبی برای گیاهان خزه می‌تواند ظاهری طبیعی و جذاب‌ تر ایجاد کند. گیاهان خزه بر اساس رنگ، شکل و دیگر ویژگی‌ها، هماهنگ با سایر رنگ‌ها و مواد مورد استفاده در فضاهای داخلی، انتخاب می‌شوند.

بهترین مدل ماس وال یا دیوار خزه ای

چگونگی اجرای ماس وال یا دیوار خزه ای

در ابتدا، با توجه به فضای مورد نظر و سلیقه شخصی کارفرما، از قاب مناسب برای کار استفاده می‌شود. سپس، در داخل این قاب از پنل‌های نگه‌دارنده استفاده می‌شود که به عنوان بستر مناسب برای نصب خزه‌ها عمل می‌کنند. این‌گونه، خزه‌ها به طریق مرتب و زیبا در فضای مورد نظر قرار می‌گیرند.

مرحله بعد از نصب پنل‌ها، نصب خزه‌هاست. در این مرحله، خزه‌ها را با استفاده از چسب خمیری و یا چسب حرارتی بر روی پنل نصب کنید. بهتر است از تعداد زیاد خزه در کنار هم استفاده کنید تا به این ترتیب به دیوار بعد دهید و ظاهری زیباتری به دست آورید.

انواع ماس وال یا دیوار خزه ای

دیوارهای تحت پوشش خزه از نظر بافت و رنگ دارای انواع مختلفی می‌باشند. از پرکاربردترین انواع این دیوارها می‌توان به خزه توپی شیت، خزه کاشن، خزه دیکسی ریندر، خزه باربولا، خزه پالم و خزه سایپرس اشاره کرد. در طراحی این دیوارها می‌توان از خزه‌های تثبیت شده مختلف در کنار هم استفاده کرد.

قیمت ماس وال یا دیوار خزه ای

خزه مصنوعی و خزه تثبیت شده چه تفاوتی دارند؟

خزه‌های مصنوعی کاملاً از مواد مصنوعی ساخته شده‌اند و در واقع از جنس نباتی نیستند. با این حال، خزه‌های تثبیت شده با حیات و نسبت به خزه‌های طبیعی همچنان زنده و طبیعی هستند. این خزه‌ها از طریق یک فرایند ویژه و با حفظ خواص طبیعی به خزه‌های تثبیت شده تبدیل شده‌اند، بنابراین نیاز به مراقبت‌هایی که برای گیاهان طبیعی لازم است، برای آن‌ها لازم نیست.

ماس وال، دیواری محبوب و پرطرفدار

یکی از دلایل اصلی محبوبیت دیوار خزه ای بین افراد، طراوت همیشگی آن است که گویی بخشی از طبیعت و زیبایی را به فضاهای داخلی منزل یا محیط وارد می‌کند. علاوه بر این، نگهداری این نوع دیوارها بسیار آسان است و ظاهری بسیار زیبا و آرام بخش دارند که نقطه عطفی در طراحی خانه محسوب می‌شوند. به علاوه، دیوارهای سبز مانند دیوار خزه ای از محبوب ‌ترین و پرطرفدارترین انواع دیوارهای فضای داخلی هستند. این دیوارها باعث زیبایی و زندگی به محیط اطراف می‌دهند.

انواع ماس وال یا دیوار خزه ای

مزایای استفاده از ماس وال

ماس وال یا دیوار خزه ای، علاوه بر ظاهر زیبایی که دارد، دارای مزایای بسیاری است. به عنوان یکی از مزایای اصلی آن می‌توان به قیمت مناسب و هزینه‌های کلی کمتر نسبت به دیوارهای سنتی اشاره کرد. ایجاد محیطی مطلوب و دل‌پذیر، فضای آرام‌بخش، اجرای بالا، تصفیه هوا، عایق صوتی، عمر طولانی، عدم نیاز به آبیاری و سمپاشی، عدم نیاز به هرس و نگهداری آن‌ها از جمله مزیت‌های این نوع دیوارها است.

از دیگر مزایای ماس وال، اجرای آن در انواع اشکال و فرم‌های مختلف مانند لوگو و… است. این نوع دیوار سبز نسبت به سایر گیاهان کمتر نیاز به نگهداری دارد و به عنوان یک گزینه سبز و پایدار برای فضاهای مختلف مناسب است. ماس وال، همچون دیگر دیوارهای سبز، علاوه بر مزایا، معایبی نیز دارد. از جمله معایب اصلی دیوارهای خزه ای می‌توان به حساسیت آن‌ها نسبت به گرما و حرارت، حساسیت به نور مستقیم خورشید، عدم دوام و استقامت در محیط‌های بیرونی و… اشاره کرد.

انتخاب رنگ مناسب برای ماس وال

به دلیل اینکه در طبیعت، گیاهان اغلب رنگ سبز دارند، محصولات خزه تثبیت‌شده نیز اغلب به رنگ سبز ارائه می‌شوند. البته، ممکن است این محصولات را در رنگ‌های مختلف سفارش داد، اما توصیه ما استفاده از رنگ سبز است؛ زیرا این باعث ایجاد ظاهری طبیعی و زیباتر می‌شود.  می‌توانید برای طراحی ماس وال از گیاهان به رنگ‌های سبز جنگلی، سبز تیره، سبز لیمویی و … بهره ببرید. ترکیب این تناژهای مختلف رنگ سبز، زیبایی بیشتری به آن می‌بخشد.

جدیدترین ماس وال یا دیوار خزه ای

طول عمر مفید ماس وال چقدر است؟

یکی از پرسش‌های متداول افرادی که به دنبال اجرای دیوارهای سبز هستند، این است که چقدر عمر می‌کنند؟ طول عمر دیوارهای سبز به شرایط نگهداری آنها بستگی دارد. معمولا، میانگین عمر دیوارهای سبز حدود 3 سال است، اما اگر این دیوارها در معرض تابش مستقیم آفتاب قرار نگیرند و رطوبت لازم برای گیاهان تامین شود، طول عمر آنها تا 7 الی 8 سال نیز ممکن است و زیبایی و تازگی به فضاهای داخلی می‌بخشند.

نگهداری و مراقبت از ماس وال

حفاظت از دیوار خزه‌ای یا ماس وال کار چندان پیچیده‌ای نیست. زیرا ماس وال نیازی به هرس، سمپاشی، کوددهی و موارد مشابه ندارد، فقط با ایجاد شرایط مناسب می‌توان نیازهای این گیاه را برطرف کرد. همانطور که گفته شد، ماس وال باید پیش از نصب به طور مناسب تثبیت و آماده شود. این گیاهان نیازمند رطوبت هستند، اما این رطوبت باید در حدی باشد که خودمان هم بتوانیم آن را تحمل کنیم. علاوه بر این، باید از تابش مستقیم خورشید بر روی این دیوار پیشگیری شود. 

هزینه اجرای ماس وال یا دیوار خزه ای

هزینه اجرای ماس وال به موارد مختلفی بستگی دارد. با توجه به گستردگی و استفاده از انواع اکسسوری‌های مختلف بر روی دیوار، محاسبه هزینه تمام شده پیش از تعیین نوع دیوار و متریال‌های مورد استفاده امکان پذیر نمی‌باشد. هزینه نهایی با توجه به متراژ و اندازه پنل، متریال، نوع خزه، میزان پوشش گیاهی و سایر عوامل متفاوت می‌باشد. برای دریافت جدیترین خدمات و اطلاهات بیشتر با کارشناسان مهندسین خانه طلایی تماس بگیرید:

09123622765

09123622471

بازسازی ساختمان تجاری ،اداری و پزشکی

طراحی و ساخت باغ و ویلا

پروژه های ساختمان ونما

پروژه اداری و تجاری

پروژهای ساختمان مسکونی

پروزه ویلا و لند اسکیپ